sábado, 14 de mayo de 2011

PROGRAMA ELECTORAL DEL PARTIT AVANÇA TERRASSA (PAT)

Fem una nova entrada al blog per acabar de presentar-vos el nostre posicionament davant les següents àrees de gestió:
mobilitat i seguretat, joventut, esports, medi ambient, solidaritat i cooperació.

11) MOBILITAT I SEGURETAT: El PAT defensa una mobilitat eficient i sostenible, segura i saludable, cohesionadora i que sigui motor de competitivitat. Entre altres qüestions, s’han de posar en marxa els treballs per a la renovació del parc de vehicles públics; així com la promoció i la sensibilització vers vehicles d’interès i ús públic, per a l’adquisició d’altres de més ecològics, híbrids o elèctrics, com ara: vehicles de la policia, transport col.lectiu, ambulàncies, bombers, taxis, etc, afavorint mesures en aquest sentit; buscant i potenciant un mercat de producció que esdevé generador de riquesa, de llocs de treball, de tecnologia, i coadjuva decididament a tenir un medi ambient de més qualitat, a més de crear una tendència clara des dels poders públics vers un canvi real, estratègic, de mímesi per part dels ciutadans.
 
Respecte a la Seguretat, s’ha de treballar amb plans i objectius que permetin el gaudi dels drets i llibertats de tots els ciutadans.

12) JOVENTUT: No és un tòpic quan diem que la joventut representa el futur de la societat. És així. Avui tenim un jovent al qual se li presenten grans reptes i enormes dificultats: problemes de manca de treball o treball molt precari, fins i tot es dóna en joves ben qualificats.
També, i cada vegada més, hi ha joves que tenen una formació que no els fa competitius, i fins i tot amb una formació inferior als seus progenitors; joves que volen i necessiten emancipar-se però no poden per raons econòmiques i pels preus dels habitatges, joves desencantats, desinteressats de la política, per culpa en gran mesura dels propis polítics.
El PAT treballará per ofertar formació i ocupació, doncs són els dos grans eixos en els quals es justifiquen les perspectives de futur dels joves.
 
13) ESPORTS: Els valors de l’esport tenen ingredients molt nutrients per a l’espèrit i la conducta de les persones i, per tant, per les societats: la noblesa, la generositat, l’esforç, l’espèrit de superació, la companyonia, el treball en equip, l’educació, el respecte. Aquests són els valors que el PAT defensa per a la societat en l’educació dels joves i els nens... i també en l’exercici de la política.
Farem polítiques que afavoreixen una societat sana, de convivència, d’educació, en definitiva de benestar, que a més genera riquesa i ocupació i reverteix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

14) MEDI AMBIENT: Les polítiques mediambientals i de sostenibilitat s’han de treballar des de la convicció i l’exemple dels representants polítics. És la millor manera de donar confiança a la ciutadania. L’austeritat en l’ús i l’administració dels recursos públics té molt a veure amb la forma de viure. La moderació en les remuneracions i en el nivell de vida des polítics són actituds vinculades al respecte vers les coses... són maneres de viure. És a dir, quan hom gestiona recursos dels altres, si no respecta una bona administració, vol dir que no respecta els bens que pertanyen a tots. Obviament, també es tracta de dotar de recursos econòmics i d’aconseguir la implicació dels agents per a la millora en la gestió dels residus, del consum i ús de l’aigua. Es tracta de sensibilitzar perquè cada dia més les energies renovables siguin plenament interioritzades pels ciutadans.

15) SOLIDARITAT I COOPERACIÓ: Solidaritat i cooperació signifiquen una relació positiva amb altre, d’intercanvi o de generositat. Signifiquen que l’ésser humà, en sí mateix, trascendeix aspectes jurídics, polítics, territorials, i busca formes d’enteniment i de relació. Els humans som éssers socials. Terrassa ha de ser amiga de tots els pobles del món, i en aquest sentit hem de continuar treballant.
Sovint, el barratge cap a fora el construïm també al costat nostre; per això, amb visió ampla i amb perspectiva de futur, és molt important treballar per la cohesió social; per una ciutat territorialment equilibrada on prevalguin les oportunitats per a tothom en la recerca de la justícia social.

1 comentario: