viernes, 13 de mayo de 2011

PROGRAMA ELECTORAL DEL PARTIT AVANÇA TERRASSA (PAT)

A continuació presentem una relació de posicionaments polítics davant de diferents àrees de gestió.

1) PROMOCIÓ ECONÒMICA: S’han de desplegar tota una bateria de mesures en la lluita contra l’atur, que és el principal problema que pateix avui una part molt important de la ciutadania. La lluita contra l’atur i els seus efectes és l’objectiu, de primer ordre, que durà a terme el PAT en la seva acció de govern.
S’han d’establir estratègies per al desenvolupament de l’economia, de l’economia del coneixement, reforçant sectors d’activitat de valor afegit i de sostenibilitat; però també, i de forma incisiva, la formació s’ha de dirigir cap a sectors de l’economia prèviament diagnosticats de forma correcta, en estret diàleg i col·laboració amb els agents socials, i on les tendències de necessitats formatives que marca el sector empresarial permetin corregir i orientar les polítiques cap a l’ocupació.

2) UNIVERSITAT I RECERCA: Per al progrés econòmic esdevé una prioritat de primer ordre l’aposta, com a inversió de present i de futur, per l’educació, la formació i l’aprofitament del talent. Terrassa té grans potencialitats formatives i en infraestructures per a continuar sent un referent de recerca i innovació en el món universitari, i que sense dubtes es traduirà en l’obertura de camps en l’empresa i l’economia a la ciutat, i més enllà d’aquesta.

3) EDUCACIÓ: El PAT està a favor d’una educació pública de qualitat, que sigui el reflex d’una societat cohesionada. La societat civil, les ciutadanes i els ciutadans, saben, i per això han lluitat sempre, que l'educació són les arrels d’una societat preparada, sana, respectuosa, educada, crítica, que esdevé garant d’una societat més justa i amb més oportunitats. Però, malauradament, hi ha massa fracàs escolar, i aquest és el pitjor i el més clar indicador del fracàs social. S’ha de crear un marc social que influeixi en els comportaments i en els valors dels alumnes, perquè això determina els seus hàbits i condiciona la seva actitud davant els estudis. Al sistema educatiu reforçarem els valors de l'esforç, la generositat, l'honradesa,
l’autoestima i el compromís amb els altres.
Al sistema educatiu haurem d’implicar encara més a tothom que té a veure amb la problemàtica, i, no càpiga dubte, els polítics hauran de ser un referent de conducta social.

4) COMERÇ, TURISME i RESTAURACIÓ: El PAT veu el comerç, el turisme i la restauració com a sectors fonamentals pel dinamisme socioeconòmic de la ciutat de Terrassa, doncs incideix positivament en l’economia, estimulen l’esperit emprenedor i incrementa la qualitat de vida dels ciutadans. Per tant, el posicionament del PAT davant d’aquests sectors de l’economia és afavorir-los i potenciar-los perquè beneficien al conjunt de la societat.

5) SALUT i BENESTAR SOCIAL: Per al PAT, el Dret a la salut significa universalitat i igualtat en les prestacions que han de rebre totes les persones pel sol fet de ser-ho. Una societat assoleix la qualificació de justa i avançada quan els seus ciutadans són atesos per un metge quan el necessiten, més enllà de la seva situació econòmica i més enllà de les seves especificitats humanes. El PAT defensa les polítiques públiques de salut; tenir-ne o no és quelcom que no es tria; per això, la Ciència de la salut ha d’estar al servei de tots els ciutadans.

D’altra banda, s’ha de posar en marxa un Pla Estratègic de Serveis Socials per avançar en l’objectiu d’assolir un grau més alt de Benestar individual i col·lectiu de la societat.
                
                                                                                                           Continuarà...

No hay comentarios:

Publicar un comentario